söndag 24 oktober 2010

söndag

 hej på er:) Nu har jag kommit hem efter en mysig sen lunch hos familjen och ska dra igång lite projekt. Var på Bauhaus idag i hopp om att kunna köpa färg i större burkar än tidigare. Gick sådär men tillslut fick vi lite experthjälp och  jag fick min färg! härligt, sen har jag laddat med mer pyssel från Panduro på marieberg:) Hela vägen hem var jag så laddad att komma igång och nu sitter ja här helt tom i huvudet och lyssnar på lugna favoriter i hopp om att komma på nån riktig bra, ny idé... var inne en snabbis på nicepresenter.se där jag bara gick runt och spana in allt fint, och fick med mig ett nytt magasin hem, JUL... galet, men ack så mysigt.

Då bjuder jag också på lite julstämning idag tänkte jag. Gjorde dessa tavlor här om veckan men tycker att de är så mysiga och kan passa året om så jag stämplade inte god jul utan istället Crea Diem. Känner mycket för de orden, mer än Carpe Diem faktiskt. För jag tycker det är så vackert och tänkvärt, skapa din egen dag.

 Hörde nu på radion att filmen vid din sida går på tv ikväll så jag ska nog övertala min man att kolla på den med mig, söndagsmys;) Riktig gråtfilm men så bra...
kram Frida

onsdag 20 oktober 2010

quality time

 åh va viktigt det är! vi försöker att vara bra på det, båda har tok mycket på jobben just nu men kanske är det extra viktigt då?:) vi har haft målare här några dagar nu och då har vi passat på. Igår var vi ute och mat på indigo efter jobbet, en favorit restaurang som är super mysig. Sen skulle dom komma imorse klockan 7 (på min lediga dag) så då bestämde vi oss för att cykla till java på morgonen, och äta frukost ihop. hög mysfaktor!
Nu har jag varit och träna och dagen känns kanon, ska pyssla lite äta nått sen blir det Frida&Mamma eftermiddag. Med ett besök på krusagarden.se och fika ihop på stan. Kanske hinner vi med ikea. För där har jag spanat in den här fotpallen.
bild från ikea.com

Jag har funderat länge på att vi behöver lite mer plats att sitta på om vi har folk här och jag hade gärna köpt en fåtölj men tyvärt funkar det inte hos oss. så då har jag kommit på att den här kan bli den perfekta lösningen! och ett stort plus är förvaringen. tänk va bra att kunna "gömma" lite grejer där under:) vad tror ni?


kram Frida

måndag 18 oktober 2010

godkväll:)

Nu ska jag precis börja pyssla lite... blir nog lite halsband ikväll. Igår gjorde jag flera fina klädnålar. Det är en så rolig detalj att smycka en tröja eller sjal med. Det pågår extra mycket produktion här hemma just nu. Det är för att jag har två små projekt på gång. Dels så ska jag åka ner till Göteborg om ett par veckor med Mamma. Då har jag tillsammans med Maud planerat att vi ska ha lite afternoon tea eller nått liknande mysigt där hemma och så ska jag ta med mig lite saker som jag har gjort och sälja hos henne. Och så ska kyrkan ha en julmarknad lördagen vid första advent och då har jag lovat att sälja lite grejer där också. Så då gäller det att hinna med att göra lite, så jag har nått att sälja. Svårt att veta vad som är lagom mycket bara... Den här tavlan gjorde jag här om dagen. eller just den här står hemma hos mamma men jag har gjort flera lika. Mysig liten tavla att unna sig själv eller att ge bort till någon man tycker om:)




kram Frida

fredag 15 oktober 2010

helg!

Tror jag har missat att berätta att: 
Imorgon åker vi till Ullared, eller inatt! klockan 04.00 har vi "samling" i Adolfsberg och sen laddar vi för en mega låång shopping dag. Ett gäng med tjejer och shopping, ska bli så kul. Såklart längtar jag efter Panduro outlet som ligger granne med Gekås. Men som utlovat ska jag visa er halsband och sjalar ikväll:)
Mauds halsband. gjort med organza, spets, kedja och så flera fina hängen.

vilket jobb men ack så snygg den är! trikågarn, pärlband, spets, organza och hängen.
så svårt att få rättvisa bilder men på riktigt är dom snygga;) och jag är så nöjd med dessa, dom passa dom så bra och är riktigt arbetade. Sjalen har jag till och med handsytt lite och ni som känner mig vet att det tar emot när nål och tråd kommer på tal... hoppas ni får en känsla av hur de är och hoppas några av er få se dom "in real":)
NU måste jag verkligen sova för snart ska jag ju upp! galet. nattinatti...


kram Frida

onsdag 13 oktober 2010

helgens presenter

hej! va kul att skriva igen. Helgen är förbi och vi har hunnit med massor:) var på kusin kalas i linköping i söndags. vi hade lite bråttom och när vi kommer till Pålsboda så upptäcker vi att presenten till Sofia inte är med. Ingen idé att vända, tur att mamma kom ihåg våran blomma! senare på kvällen kunde jag överlämna presenterna för hon skulle som tur var vara här några veckor på praktik. Här får ni se tavlan jag hade pysslat, tror den passar bra i deras fina lägenhet. Sen fick hon två makramé armband också.

 Tavlorna har jag målat på med lite grå färg, stämplat med craft dyna och skrivit med permanent penna. Brads hjärtat är en favorit från Reprint.  Jag tycker om att slå in tavlorna i bara cellofan och något fint band/snöre enkelt och snyggt!
gjorde ett lite kort också, gillar att göra lite mindre kort enkelt att bara hänga på en liten present.
tips när man vill färglägga stämplar är att använda Promarkers. Blir alltid ett snyggt resultat och de "flyter" ihop så man tappar det randiga uttrycket, det gillar vi!

Nästa inlägg blir mammas trikåsjal, och moster Mauds halsband. Ses snart igen...
kram Frida

lördag 9 oktober 2010

regnar i sängen...

hej på er, tyvärr har jag inte uppdaterat på några dagar för här om natten så vaknade vi av att de regnade på oss i sängen när vi sov! galet, vattenläckan var ett faktum och tyvär den andra inom ett halvårs tid. Nog om det trista, jag räddade ju mina pyssellådor och skrivbordet;)


Sista dagarna har varit fyllda av massa uppdrag men nu börjar jag landa och vara klar. kusinen gifter sig idag och kortet är klart, moster har fått sitt Halsband och kusinpresenten är fixad:) härligt!
Nu tänkte jag tipsa om en rolig teknik som enkelt går ut på att överföra bilder från ett ark med en bild utskriven från en laserskrivare till en ask, trähjärta eller panel. Du behöver Panduros lacklim medium och en svamp. Gå in på panduros hemsida och spana under idéerna och rubrik "Designa och sampla". (finns även en film) Jag bjuder på ett trähjärta som jag gjort till mamma och hoppas du bli sugen på att testa själv:)


extra fint blir det om man förstärker vintage känslan med lite vit och brun färg.
kram Frida

tisdag 5 oktober 2010

hos mamma

Det är så roligt att ha massa idéer och när man inte har plats för dom hos sig så är mamma alltid uppmuntrande till nya saker! Vissa saker jag gillar att göra passar helt enkelt bättre hos dom än hos oss. I söndags när jag var där så var det så vackert väder, blåsigt men fint och solen lyser sådär härligt. Massa fina löv på träden och Mamma hade tagit in olivträdet och gjort så höstfint, då saknar jag trädgård;)! tog såklart massa bilder där hemma, några delar jag med mig av idag. Har pysslat ikväll, mosters halsband är klart, gjort lite kort och så två födelsedagspresenter till, men de får jag vänta med att lägga upp tills jag har levererat dom:) Tänkte cykla med Simon imorgon bitti (fast jag är ledig)... han cyklar 7.45 till jobbet då tänkte jag ta mig till gymmet. Skönt att träna morgon och så får jag mer pysseltid över:)
vackert!

att dekorera "askar" gillar jag. med stämplar spets och färg.

flera askar jag har gjort här med lite gammaldags bilder på. roligt att ge bort och vackra att bara ha stå framme. 
Det är så fint där hemma och så härligt att komma dit och bara vara, stämningsfullt... Hoppas ni fått lite ny inspiration så hörs vi imorgon, nattinatti!


kram Frida

lördag 2 oktober 2010

smycken

 härligt att komma igång med lite produktion:) satt igår kväll och tillverkade lite nya smycken. Det blev mest armband. Men jag gjorde ju ett nytt halsband för någon vecka sen, så det ska ni också få se idag tänkte jag. Lovar att träna på att ta bättre bilder på smyckena, men det är svårt att få till skärpan när det är så smått. Tur att jag gav pappa en fotobok i födelsedagspresent. Ska nog spana i den lite för att se hur jag kan göra för att bli bättre. Alltid roligt att försöka utvecklas och bli bättre! Jag är lite inne i ett sånt flow just nu;) känns bra!
halsband med flätat läderband. Enkelt med stor pärla och smådetaljer.

detaljer...

jag älskar armband just nu. speciellt att göra flera stycken för att sen matcha ihop dom. här är två nya.

Makramé funkar alltid! enkelt och snyggt funar absolut att ha flera ihop, bara dom är lite olika.

Idag ringde moster Maud. Roligt, tyvärr bor hon i Göteborg så man ses inte så ofta. (måste hälsa på snart, jag och Simon tycker om Göteborg mycket, båda två.) Men nu är hon på väg upp till oss nästa helg för det vankas bröllop i släkten. Hon hade en önskan om ett nytt halsband. spännande, fick lite idéer direkt så får vi se vad det blir av det:) Det är roligt för hon vill ha ett som syns och inte är så mesigt! en kul utmaning. när jag är klar får ni se hur det blev.
ha en mysig lördag kväll. Vi ska snart hoppa in i taxin och träffa lite vänner ikväll, god mat och lite gott vin. perfekt lördag kväll... 

kram Frida